Kledingkraam.nl

Wel of niet slapen met een bh aan?

Deel artikel

Wanneer het tijd is om je bed in te duiken, laat jij het liefst je bh aan onder je pyjama. Dit vind je veel prettiger in de ondersteuning en daarna wil je niet dat je borsten verslappen. Toevallig komt dit onderwerp ook ter sprake tijdens een borrel met je vriendinnen. En daar blijkt dat het merendeel van je vriendinnen dit helemaal niet doet. Ze raden het je zelfs af om dit te doen. Maar wat is nou de waarheid? Kan je nou het beste wel of niet slapen met een bh aan?

Verschillende fabels

Wat betreft dit onderwerp doen heel veel verhalen de ronde. Slapen met een bh zou juist moeten om de vorm van je borsten te behouden, omdat op deze manier de huid rondom je borsten elastisch blijft. Laten we dit gelijk uit de wereld helpen: je borsten gaan echt niet hangen als je zonder bh slaapt. Naarmate je ouder wordt, verslapt je huid. Dit is een natuurlijk proces. Ook kan het vetlaagje rondom de borst zorgen een wat slappe huid. Dit kan je voorkomen door je borstspieren te trainen en overdag een goede bh te dragen die voldoende ondersteuning biedt.

 

online een bh kopen

Let op je bloedtoevoer

Net als knellende sokken, is ook een te strakke bh niet goed voor je bloedtoevoer. Dit kan, naast striemen in je huid, ook zeer pijnlijke gevolgen hebben. Je lymfeklieren hebben namelijk een goede bloedcirculatie nodig om alle afvalstoffen rond je borsten en oksels af te voeren. Zorg er daarom ook voor dat, als je toch met bh wilt slapen, een exemplaar kiest dat niet te strak zit. Je hoort deze niet te voelen als je beweegt. Ook als je het kledingstuk weer uit doet, hoort het geen striemen of andere afdrukken achter te laten. In dit geval kan je ook een verstevigende top zonder beugels dragen.

 

online een bh kopen

Kies voor een nacht bh

Vind je het toch prettig om ‘s nachts een bh te dragen? Kies dan voor een speciale nacht bh in plaats van de variant die je overdag draagt om zo slijtage te voorkomen. Een nacht bh is gemaakt van zacht materiaal en voorkomt dat je gaat zweten. Zweet kan namelijk ontzettend vervelend zijn, omdat je hier zeer pijnlijk huidirritatie van kan krijgen. Zoek daarom altijd een bh uit met de juiste pasvorm, zodat je niet te maken krijgt met deze en andere ongemakken zoals striemen. Vind je het vervelend om naar de winkel te gaan en weet je precies welke maat je moet hebben? Dan is online een bh kopen ook een goede optie.

Gerelateerd nieuws

Merk

Merken

Ontdek de mooiste merken Wij snappen dat je er leuk uit wilt zien, maar dat het moeilijk kan zijn om high-budget merken te kopen. Daarom

kledingadviseuse
Kleding

Iedereen een eigen kledingadviseuse.

Hoe te gek zou jij het vinden, als jij je eigen kledingadviseuse zou hebben, een expert op het gebied van fashion en mode. Een ware